Τα “Παιδικά Χωριά SOS” στηρίζει η ΑΠΕ Γιτάνη

Οι γιορτές των Χριστουγέννων πλησιάζουν και όπως κάθε χρόνο ο σύλλογός μας πραγματοποιεί δράσεις στήριξης φορέων που έχουν ανάγκη τη βοήθειά μας.
Φέτος αποφασίσαμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας με τα “Παιδικά Χωριά SOS” και να αφιερώσουμε την εκδήλωση των ανοικτών μαθημάτων από τη Δευτέρα 7/12 μέχρι και την Παρασκευή 11/12 στο έργο και τους σκοπούς των “Παιδικών Χωριών SOS”
Κατά την διάρκεια των ανοικτών μαθημάτων θα γίνει συλλογή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης (θα δοθεί λίστα αργότερα) με σκοπό τη στήριξη των Χωριών.
Σας καλούμε λοιπόν για μια ακόμα φορά να δείξουμε ότι ο Αθλητισμός και η Κοινωνική Αλληλεγγύη πάνε μαζί !!!
 
Τι είναι όμως τα “Παιδικά Χωριά SOS”???
 
Τα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος είναι μέλος του Διεθνούς Οργανισμού SOS Children’s Villages International, που λειτουργεί σε 134 χώρες και προστατεύει πάνω από 450.000 παιδιά. Στην Ελλάδα, τα Παιδικά Χωριά SOS είναι ειδικά αναγνωρισμένο Φιλανθρωπικό Σωματείο, που ιδρύθηκε το 1975 με σκοπό την προστασία των παιδιών, τα οποία για σοβαρούς κοινωνικούς λόγους στερούνται μόνιμα τη φροντίδα των φυσικών τους γονιών.
 
Η προστασία και φροντίδα των παιδιών που ζουν στα Παιδικά Χωριά SOS προσφέρεται σε μακρόχρονη, συνεχή, σταθερή βάση. Ξεκινά από την παιδική ηλικία και συνεχίζεται έως ότου το παιδί, προετοιμασμένο κατάλληλα, ηθικά, κοινωνικά και επαγγελματικά, είναι ικανό να σταθεί μόνο του στην κοινωνία. Η παιδαγωγική προσέγγιση βασίζεται σε τέσσερις βασικές αρχές: κάθε παιδί χρειάζεται μια μητέρα, μεγαλώνει καλύτερα μαζί με τα αδέλφια του, στο δικό τους σπίτι, μέσα σε ένα υποστηρικτικό κοινωνικό περιβάλλον, όπως είναι αυτό του Χωριού.
 
Επιπρόσθετα, τα Παιδικά Χωριά SOS, μπροστά στην ολοένα αυξανόμενη κρίση, έχουν διευρύνει το έργο τους από το 2011, βοηθώντας περισσότερες από 1.500 οικογένειες από την Κρήτη μέχρι τη Θράκη να αντιμετωπίσουν με αξιοπρέπεια τις δυσκολίες και να παραμείνουν ενωμένες, προσφέροντας ψυχολογική υποστήριξη, υλική βοήθεια, εκπαιδευτικές υπηρεσίες στα παιδιά και καλύπτοντας βασικές ανάγκες διατροφής.
 
Στη Ελλάδα τα Παιδικά Χωριά SOS λειτουργούν τα εξής προγράμματα:
• το Παιδικό Χωριό SOS στη Βάρη Αττικής
• το Παιδικό Χωριό SOS στο Πλαγιάρι Θεσσαλονίκης
• το Παιδικό Χωριό SOS στην Αλεξανδρούπολη
• το Παιδικό Χωριό SOS στο Ηράκλειο Κρήτης
• τις Στέγες Νέων στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη
• τα Κέντρα Στήριξης Παιδιού & Οικογένειας στην Αθήνα, Αλεξανδρούπολη, Ηράκλειο, Θεσσαλονίκη,
Καλαμάτα, Κομοτηνή, Πειραιά και Περιστέρι
• τον Ξενώνα SOS – EΛΙΖΑ στο Μαρούσι
 
Τα έξοδα λειτουργίας όλων των παραπάνω προγραμμάτων καλύπτονται αποκλειστικά και μόνο από τις μικρές ή μεγάλες δωρεές των φίλων υποστηρικτών.
 
Ας γίνουμε και εμείς λοιπόν ένας κρίκος αυτών των υποστηρικτών !!!!