ΑΠΕ Γιτάνη – Κομμάτι της αθλητικής ιστορίας του Δήμου Περιστερίου !

Ήταν μια βραδιά γιορτής, χαράς, αναμνήσεων, μια βραδιά όπου τιμήθηκαν και βραβεύτηκαν οι μεγάλες πρωταγωνίστριες της ΑΠΕ «Γιτάνη», για τις διακρίσεις τους κατά τη χρονιά που σύντομα τελειώνει. Μια εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο φιλόξενο αμφιθέατρο του Δημαρχείου της πόλης, παρουσία του δημάρχου Ανδρέα Παχατουρίδη.

Το 2018, στη μεγαλύτερη διοργάνωση Γυμναστικής στη χώρα μας, το Cosmogym – έβδομο στη σειρά – και μεταξύ 112 ομάδων που συμμετείχαν στο αγωνιστικό μέρος, οι δύο ομάδες της ΑΠΕ Γιτάνη διακρίθηκαν και βρέθηκαν μεταξύ των κορυφαίων του σπουδαίου event, αγωνιζόμενες στον κορυφαίο όμιλο «Ολύμπια». H νεοσύστατη ομάδα γενικής γυμναστικής κατετάγη στις ασημένιες ομάδες με το πρόγραμμα «Γεωμετρικά στερεά…σε κίνηση», ενώ η ομάδα ενόργανης και ρυθμικής γυμναστικής, στον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης, κατέλαβε την πρώτη θέση και τον τίτλο «Grand Team of the Year 2018», με το πρόγραμμα «Ζει μαζί με τα κοχύλια κι έχει και βελόνια χίλια…Τι είναι;»

Οι 53 πρωταγωνίστριες βραβεύτηκαν και καταχειροκροτήθηκαν από τους παρευρισκόμενους, γονείς, προπονητές, μέλη του Συλλόγου και Δημοτική Αρχή, που για μια ακόμη φορά θαύμασαν τα μοναδικά προγράμματα τα οποία προβλήθηκαν σε γιγαντοοθόνες.
Τον λόγο πήρε ο Δήμαρχος Περιστερίου Ανδρέας Παχατουρίδης, ο οποίος εξήρε το έργο του προέδρου της ΑΠΕ Γιτάνη Συμεών Σκουτέρη και απένειμε τα εύσημα των επιτυχιών στις αθλήτριες, γονείς και προπονήτριες λέγοντας μάλιστα, «Το Περιστέρι είστε εσείς»! Εξέφρασε δε την υπερηφάνειά του, τόσο για τις αγωνιστικές επιτυχίες όσο και για την ενασχόληση των παιδιών με τον αθλητισμό σε μια «κυψέλη»-όπως η ΑΠΕ Γιτάνη – όπου προάγεται η γυμναστική και τα αθλητικά ιδεώδη.

Το λόγο πήρε στη συνέχεια ο πρόεδρος του Συλλόγου Συμεών Σκουτέρης, που αναφέρθηκε τόσο στους αγωνιστικούς στόχους και διοργανώσεις, όσο και στις δράσεις και πρωτοβουλίες της ΑΠΕ Γιτάνη για τη νέα χρονιά.

Οι θεατές απόλαυσαν σε video, πλάνα από την επταετή πορεία διακρίσεων του Συλλόγου και είχαν τη χαρά να καμαρώσουν όλες τις αθλήτριες, αλλά και τις άξιες προπονήτριες επί σκηνής, οι οποίες πήραν τα μετάλλια και αναμνηστικές «κούπες» τους από… επίσημα χέρια. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Περιστερίου Ανδρέας Παχατουρίδης, ο πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου Βασίλης Λώλος, οι αντιδήμαρχοι Παναγιώτης Λύκος, Αναστάσιος Θεοδωράκος, Μαίρη Τσιώτα, ο αντιδήμαρχος και πρόεδρος της ΠΑΕ Ατρόμητος Βασίλης Μπέτσης, η πρόεδρος του ΟΠΑΑΠ Ξένη Κορόγιαννη, οι δημοτικοί σύμβουλοι Αναστάσιος Καλλιάφας, Κατερίνα Τσερούλα, Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος, Ηλίας Κυρίτσης και οι διαμερισματικοί σύμβουλοι Ζαχαρούλα Δραμισιώτη και Βανικιώτης Γιώργος.
Τιμητικές πλακέτες απονεμήθηκαν στις προπονήτριες των δύο ομάδων, Σοφία Κούτουλα, Κωνσταντίνα Παπία, Όλγα Αξιώτη και Τζένη Περρωτή, ενώ αθλήτριες του Συλλόγου προσέφεραν στον Δήμαρχο το… «καπέλο αχινού», από την μοναδική χορογραφία των αγώνων. Το λόγο πήρε η έμπειρη αθλήτρια Βίκυ Καούνη που μίλησε με τα θερμότερα λόγια για τον Σύλλογο και την προσφορά του.
Ραντεβού του χρόνου με νέες επιτυχίες και κατακτήσεις για την ΑΠΕ Γιτάνη !