Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα “We make the future” του συλλόγου μας.

“We make the future” vol 2
Ολοκληρώθηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η καινοτόμος προσπάθεια της συνεύρεσης αθλητικών δραστηριοτήτων και θεματικών διαλέξεων-σεμιναρίων από ένα ευρύ φάσμα προβλημάτων που απασχολούν σήμερα τους γονείς αλλά και τους αθλητές.
Συνολικά πάνω από 1500 γονείς και φίλοι του συλλόγου μας δημιούργησαν το αδιαχώρητο στις 4 θεματικές ενότητες αλλά και στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας που έγινε την Κυριακή το απόγευμα.

Μια διήμερη γιορτή που τα είχε όλα.
Όλο το Σάββατο και η Κυριακή πρωί, ήταν αφιερωμένες σε 4 θεματικές ενότητες που η κάθε μία από αυτές είχαν, εκτός από γυμναστικές χορογραφίες, διαλέξεις-σεμινάρια με τα παρακάτω θέματα:
• «Σωστή Διατροφή για τους μικρούς αθλητές» Πρέπει οι μικροί αθλητές να έχουν διαφορετική διατροφή από αυτή των άλλων παιδιών? Ποιες είναι οι βασικές αρχές υγιεινής διατροφής?
• «Όρια: Τιμωρία ή Ελευθερία» Το αντικείμενο των ορίων είναι ένα θέμα με πολλές διαστάσεις. Πρέπει να μπαίνουν όρια στα παιδιά? Σε ποια ηλικία? Τα όρια οδηγούν το παιδί στον φόβο και την στεναχώρια ή το βοηθούν να οριοθετήσει τον εαυτό του και να ωριμάσει?
• «Μαθησιακές Δυσκολίες-Δυσλεξία, Εμπόδιο στη Μόρφωση?» Είναι οι μαθησιακές δυσκολίες σημεία των καιρών? Τι εννοούμε με τον όρο μαθησιακές δυσκολίες και κυρίως αποτελούν τροχοπέδη στην ανάπτυξη των παιδιών?
• «Παιδικός αθλητισμός: άλλαξε το παιχνίδι, κέρδισε ευτυχισμένο αθλητή.» Η σημαντικότητα της αξίας συμμετοχής με σωστά κίνητρα και η συναισθηματική επιβράβευση από τους γονείς.
• «Παιδεία και Αθλητισμός» Πώς συνδέονται οι δύο έννοιες? Είναι δύο αντιφατικές έννοιες αφού απαιτούν χρόνο το ένα από το άλλο στην παιδική και εφηβική ηλικία? Πώς οδηγούν το παιδί και αυριανό ενήλικα στην ψυχοσυναισθηματική ολοκλήρωση?
• «Εκπαιδευτική Ρομποτική και STEM» Τί είναι το STEM? Τί είναι η ρομποτική? Γιατί αποτελούν την σύγχρονη τάση στην εκπαίδευση?

Τις χορογραφίες από όλα τα τμήματα της ΑΠΕ Γιτάνη, που παρουσιάστηκαν κατά την διάρκεια των 4 ενοτήτων επιμελήθηκαν οι Κούτουλα Σοφία, Παπία Κωνσταντίνα, Αξιώτη Όλγα, Τζένη Περρωτή, Μπόρα Φένια, Εβελίνα Ζώτου και Έλενα Ντελμεκούρα,.
Η διήμερη εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την καθιερωμένη κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας παρουσία πολλών επισήμων και εκατοντάδων αθλητών και γονέων.
Ο πρόεδρος της ΑΠΕ Γιτάνη κ. Συμεών Σκουτέρης αναφέρθηκε στο αθλητικό, κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο του συλλόγου για την χρονιά που μας πέρασε και αναφέρθηκε στους νέους στόχους του συλλόγου για τη χρονιά που μόλις ξεκίνησε.
Ακολούθως το λόγο πήρε ο Δήμαρχος Περιστερίου κ. Ανδρέα Παχατουρίδης ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο σημαντικό έργο του συλλόγου μας σε όλους τους τομείς και ευχήθηκε χρόνια πολλά σε όλους.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους και τους ευχαριστούμε ιδιαίτερα για τα καλά τους λόγια και τη στήριξη στο σύλλογο οι:
Γεώργιος Πατούλης – Δήμαρχος Αμαρουσίου και υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής.
Λώλος Βασίλειος – Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Περιστερίου
Οι Αντιδήμαρχοι Περιστερίου: Τσιώτα Μαίρη, Θεοδωράκος Αναστάσιος, Λύκος Παναγιώτης.
Η Πρόεδρος του ΟΠΑΑΠ κα Κορόγιαννη Πολυξένη
Ο Πρόεδρος της ΔΕΠΑΠ Καλλιάφας Αναστάσιος
Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Περιστερίου: Τσερούλα Αικατερίνη, Σαγιάκου Ράνια, Αυγουστίδης Γεώργιος, Παναγιωτόπουλος Παναγιώτης, Ζούτσος Νικόλαος
Οι Διαμερισματικοί σύμβουλοι: Τζένη Πήττα, Πανάγος Χάρης, Καριώτη Δέσποινα, Δραμιτσιώτη Ζαχαρούλα, Αναστασοπούλου Ελένη
Παρευρέθηκε επίσης η υποψήφια Δημ Σύμβουλος κα Κατσανού Δήμητρα.

Ακολούθησαν Βραβεύσεις αθλητών του συλλόγου μας που διακρίθηκαν την χρονιά που μας πέρασε και παρουσιάσεις χορογραφιών που τις επιμεληθήκαν οι Κούτουλα Σοφία, Παπία Κωνσταντίνα, Αξιώτη Όλγα, Τζένη Περρωτή, Μπόρα Φένια και Ζώτου Εβελίνα.

Η προετοιμασία του “We Make the Future” του 2020… ξεκίνησε !!!