“We make the Future…” – 26-28 Ιαν – Πρόγραμμα εκδήλωσης

«We make the future…» 26-28 Ιανουαρίου
Μια πανδαισία δράσης, πράξης, λόγου, γνώσης !!!! Είστε καλεσμένοι όλοι…

Πρόγραμμα εκδήλωσης

Αγαπητοί αθλητές, γονείς και φίλοι της γυμναστικής,

Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στην τριήμερη εκδήλωσή μας με επιδείξεις όλων των τμημάτων και διαλέξεις από διακεκριμένους επιστήμονες σε ξεχωριστές θεματικές ενότητες που θα γίνει στους χώρους του γυμναστηρίου μας από 26 έως και 28 Ιανουαρίου 2018.

Την Τετάρτη 24 και την Πέμπτη 25 Ιανουαρίου στο τέλος του κάθε μαθήματος θα μοιραστούν σε όλα τα παιδιά τα κομμάτια της Πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας και θα υπάρχει ένα φλουρί ανά τμήμα.

Οι επιδείξεις και οι διαλέξεις θα γίνουν σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

Παρασκευή 26 Ιανουαρίου, ώρα 19:00, επιδείξεις από τα τμήματα ΕΝΟ1, ΡΥΘ3, ΡΥΘ2α, ΜΟΝΧ και ΦΥΤ.
• Διάλεξη με θέμα: «Η συμβολή του γονέα στην ψυχοκοινωνική ωρίμανση του παιδιού-αθλητή» από την Μαγνησαλή Βαρβάρα, Ψυχολόγος-Αθλητική Ψυχολόγος, MSc
Τι θα μάθω σήμερα στην προπόνηση?? Πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος του γονέα στον αθλητισμό?? Ποιες οι παγίδες που μπορεί να συναντήσει ο γονέας?? Με ποιον είναι σημαντικό να συνεργαστεί ο γονέας?? Πως θα υποστηρίξει ο γονέας το παιδί-αθλητή?? (ενίσχυση κινήτρου, διαχείριση αποτυχίας ή άλλων δυσκολιών)

Σάββατο 27 Ιανουαρίου, ώρα 12:00, επιδείξεις από τα τμήματα BABY, ΕΝΟ2, ΡΥΘ2, ΡΥΘ4, ΕΝΟ4 και ΡΑΓ.
• Διάλεξη με θέμα: «Διατροφή, Παιδί και Αθλητισμός» από την Μπόρα Φέννια, ΚΦΑ, Κλινική Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, MSc
Οι διατροφικές συνήθειες των αρχαίων Ελλήνων ήταν παρόμοιες με αυτές της σημερινής εποχής, πλούσιες σε δημητριακά, λαχανικά, φρούτα, γαλακτοκομικά, κρέας, όσπρια και λάδι. Σύμφωνα με τις βασικές αρχές διατροφής, ένα καθημερινό διαιτολόγιο θα πρέπει να είναι επαρκές, ισορροπημένο και να συμβαδίζει με το φύλο, την ηλικία και τον τρόπο ζωής. Η εκμάθηση της σωστής διατροφής από την παιδική ηλικία είναι καθοριστική για τις μετέπειτα διατροφικές συνήθειες στην ενήλικη ζωή. Τέλος, η ενασχόληση με τον αθλητισμό από τη μικρή ηλικία είναι απαραίτητη για την διατήρηση του σωματικού βάρους στα φυσιολογικά επίπεδα.

Σάββατο 27 Ιανουαρίου, ώρα 16:00, επιδείξεις από τα τμήματα ΠΡΟ1+2, ΕΝΟ3α, ΕΡ, ΕΕ, ΟΕ+ΟΡ, ΟΓΓ και ΑΓ.
• Διάλεξη με θέμα: «Γυμναστική στις αναπτυξιακές ηλικίες: στόχοι, περιεχόμενο» από την Ολύβια Δόντη, Επίκουρη Καθηγήτρια Διδακτικής και Προπονητικής Βασικής Γυμναστικής, Σχολή Επιστήμης Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού, Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και την Κωνσταντίνα Παπία, Καθ Φυσικής Αγωγής.
Σκοπός αυτής της διάλεξης είναι η ανάδειξη της σημασίας της ενασχόλησης των παιδιών με τη γυμναστική για την κινητική,  γνωστική, κοινωνική και συναισθηματική ανάπτυξή τους  και και ο προσδιορισμός του περιεχομένου αναπτυξιακά κατάλληλων προγραμμάτων άσκησης, με βάση τις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες του κάθε παιδιού.

Σάββατο 27 Ιανουαρίου, ώρα 19:00, επιδείξεις από τα τμήματα ΡΥΘ1, ΡΥΘ3α, ΕΝΟ2α, ΕΝΟ3 και ΑΙΣΘ.
• Διάλεξη με θέμα: «Η ευτυχία των παιδιών, οδηγός για την επιτυχία» Αυτογνωσία / αυτοαποδοχή, ενσυναίσθηση, αναγνώριση και διαχείριση συναισθημάτων,  από την Ελιζάνα Πολλάτου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στη Σχολή Επιστήμης Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Την Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2018 και ώρα 12:00 το μεσημέρι θα γίνει η επίσημη κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας του συλλόγου στο χώρο του γυμναστηρίου μας.

Κατά την διάρκεια της επίσημης εκδήλωσης την Κυριακή θα γίνουν επιδείξεις από τμήματα ενόργανης, ρυθμικής, αισθητικής και χορού (ΕΝΟ4, ΜΟΝΧ, ΡΑΓ, ΑΙΣΘ, ΟΓΓ, ΟΡ και ΟΕ) καθώς και βραβεύσεις αθλητών και τμημάτων που διακρίθηκαν την χρονιά που μας πέρασε και θα δοθούν τα δώρα στους τυχερούς του κάθε τμήματος που βρήκαν το φλουρί. Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης θα γίνει και η επίσημη παρουσίαση του προγράμματος Υποτροφιών του συλλόγου και των πρωταθλητών της Εθνικής Ομάδας που έχουν ενταχθεί σε αυτό.

Σας ευχόμαστε καλή και δημιουργική χρονιά με υγεία σε εσάς και στις οικογένειές σας.
Από το Δ.Σ.